Mere end 100 år

 

Metodistkirkens Sociale Arbejde - Centralmissionen blev organiseret som "Centralmissionen" den 23. sept 1910 og fejrede dermed sit 100 års jubilæum i 2010.

Navnet Centralmissionen var betegnelsen for det sociale arbejde, som Metodistkirken drev i storbyerne rundt omkring i Europa og Amerika på den tid. Nemlig kirkens mission i de centrale dele af storbyerne - kirkens mission i verden var og er ikke alene at forkynde evangeliet, men også at virkeliggøre evangeliets kærlighedsbudskab i barmhjertighedsgerninger og gerninger, der skaber retfærdige levevilkår for alle.

Gennem årene

Allerede før Centralmissionen blev etableret i 1910 havde Jerusalemskirken på hjørnet af Rigensgade og Stokhusgade i København åbnet sine døre om natten for hjemløse i nogle af de kolde vintre.

I 1911 havde Centralmissionen allerede:

Gratis Arbejdsanvisningskontor

Gratis natherberg for hjemløse

Gratis bespisninger

Gratis beklædning til børn

Gratis børnebespisning

Slummission, med besøg i hjemmene

Spisehus i Borgergade

Senere kom Centralmissionen til at drive børnehjem, børnehaver og vuggestuer, men holdt samtidig fast i sit kerneområde med at hjælpe hjemløse, som fremdeles er en vigtig del af vor indsats.

Vi har hjulpet i mere end 100 år

I 1990'erne drev man nødherberg i nogle ombyggede togvogne, der blev placeret, hvor Bispebjerg Station er i vore dage. Nødherberget blev meget a propos kaldt "Skiftesporet".

Gennem årene har man også skiftet navn til Metodistkirkens Hjælpearbejde - Centralmissionen og derefter til det nuværende navn: Metodistkirkens Sociale Arbejde, Centralmissionen.

Vi markedsfører os desuden med det mere mundrette

"MSA".